Thuisbevalling

Thuis bevallen is wel zo fijn. Op je eigen plek, in je eigen bed, met al je eigen spulletjes én familie dichtbij. Dat betekent wel dat thuis alles goed voorbereid moet zijn. Van de hoogte van je bed tot een complete babykamer.

Hoe bereid ik mij voor op een thuisbevalling?

Vanaf week 37 is het slim om alles in en rondom de kraamkamer voor elkaar te hebben. Wat betekent dat?

  • Bed
    Je bed moet tussen de 80-90 centimeter hoog zijn. Hiervoor gebruik je klossen of bedverhogers. Ook als je van plan bent om in het ziekenhuis te bevallen. Zo kunnen de kraamverzorgende en verloskundige jou de beste begeleiding geven. Tijdens de bevalling en in de kraamtijd.
  • Kraampakket
    Bewaar het kraampakket in de buurt en zorg dat je alles in huis hebt voor zowel de bevalling als de baby. Zie hiervoor onze uitzetlijst.
  • Schone babyuitzet
    De babyuitzet dient vanwege de hygiëne gewassen en gestreken te zijn. Tip: gebruik een wasmiddel zonder bleekmiddel en wasverzachter. Zo voorkom je mogelijke allergieën.

We zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.

Rommelmelding

Als de bevalling is begonnen bel je de verloskundige. Daarna bel je ons. Welk tijdstip het ook is. We zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Als de verloskundige aangeeft dat er bevallingsassistentie nodig is, bel je ons een tweede keer. Je eigen kraamverzorgende komt dan direct jouw kant op. Door op deze manier met elkaar te schakelen, weten we zeker dat we jou op tijd de juiste zorg kunnen bieden.

Het telefoonnummer wat je bij een rommelmelding mag bellen is: 0342-843636 of  06-23557969

Toch in het ziekenhuis bevallen?

Je kraamverzorgende mag mee naar het Meander Medisch Centrum in Amersfoort of Ziekenhuis de Gelderse Vallei in Ede. Hoe dat gaat én welke uitzonderingen er zijn, lees je op de pagina Ziekenhuisbevalling

thuisbevalling

Livia Kraamzorg is 24/7 bereikbaar

Meer weten over je kraamperiode?

We vertellen je graag meer!