hielprik baby

Dunstan babytaal

Huilen is niet zomaar huilen. Je kindje huilt ergens om. Omdat je kindje honger heeft, moe is, een boertje moet laten of zich niet goed voelt. De Dunstan babytaal-methode helpt je om de huiltjes van je baby te herkennen, zodat jij weet wat er aan de hand is. Onze kraamverzorgende kan dit je leren.

Dunstan

De Australische Priscilla Dunstan had al haar hele leven een bijzonder gevoel voor geluid en muziek. Zij merkte na de geboorte van haar kindje dat er een relatie bestond tussen het soort huilgeluidje dat hij maakte en de behoefte die daarachter schuil ging.
Haar theorie werd getest bij meer dan duizend baby’s uit verschillende landen. Na negen jaar onderzoek bevestigde daadwerkelijk het bestaan van een universele babytaal: Dunstan Babytaal.

De 5 Dunstan huilgeluiden

Volgens de Dunstan methode zijn er vijf verschillende huiltjes. Elk huiltje heeft een eigen betekenis. Er is een geluid voor: honger, moe, darmkrampjes, een boertje dat dwarszit en ongemak.

Als je deze huiltjes leert kennen kun je als ouder sneller ontdekken wat je kindje nodig heeft. Een uitkomst als je baby veel huilt, maar ook een mooie manier om je baby nog beter te leren kennen. Het bijzondere is dat de Dunstan taal een echt alleen voor baby’s geldt. De geluiden zijn gebaseerd op reflexen die drie tot vier maanden na de geboorte weer geleidelijk verdwijnen.

Babytaal aanleren

Ruim 80% van onze kraamverzorgenden is getraind in het herkennen van deze geluiden. In de kraamweek nemen ze de Dunstan babytaal uitvoerig met je door, zodat jij precies begrijpt waar je kindje behoefte aan heeft.

Zo leer je de huiltjes van je baby herkennen!

Livia Kraamzorg is 24/7 bereikbaar