Veilig slapen

Vanaf het moment dat je baby de ogen opent, moet het genieten van de warme wereld om zich heen. Een goede start. Daar zorg je voor met de beste zorg en die zorg moet uiterst veilig zijn. We hebben een aantal tips voor je op een rij gezet.

Op rug slapen

Allereerst is het belangrijk dat kinderen veilig slapen. Leg je kind daarom vanaf de geboorte op zijn rug in bed en gebruik een stevig matras. Je kind ligt dan met zijn gezichtje vrij en kan goed ademen. Dat is het veiligst. Wij adviseren daar een Aerosleep matrasbeschermer met een ventilerende toplaag bij. De kraamverzorgende vertelt je hier alles over tijdens de kraamtijd. Meer informatie over veilig slapen en de voorwaarden waaraan ledikantjes moeten voldoen vind je op www.veiligheid.nl.

Zonder babynestjes

Wij raden het samen slapen met je kindje, ook met behulp van een babynestje, af. Ook het plaatsen van babynestjes in een ledikant of wieg is niet verstandig. De opstaande zachte randen vormen een risico op belemmering van het vrij en goed ademen, zodra een baby gaat omrollen. Bij het gebruik van babynestjes in de kinderwagen of box is permanent toezicht op de baby noodzakelijk. Meer informatie over babynestjes vind je op www.veiligheid.nl.

Pas op met kruiken

Ook kruiken kunnen een gevaar zijn voor baby’s. Om de veiligheid voor de baby te waarborgen is het belangrijk dat je om elke kruik een kruikzak doet. Daarnaast is het verstandig om de adviezen van de kraamverzorgende op te volgen. Meer informatie over het gebruik van kruiken vind je op www.veiligheid.nl.

Meer weten over veilig slapen? Lees deze folder eens en bekijk hier de 4 stappen voor veilig slapen.

Stop met roken

Het is het beste voor de gezondheid van je baby en voor je eigen gezondheid om te stoppen met roken zodra je weet dat je graag zwanger wilt worden. Als je stopt met roken voor of tijdens de zwangerschap kan je baby beter groeien. Je kindje heeft een beter gewicht en heeft daardoor een betere start. Ook wordt roken in huis in verband gelegd met wiegendood. Meer informatie over roken en zwangerschappen vind je op http://www.rokeninfo.nl/publiek/zwangerschap-opvoeding.

Livia Kraamzorg is 24/7 bereikbaar