Borstvoeding

Moedermelk blijft de meest geschikte voeding voor een baby. Deze melk bevat namelijk afweerstoffen en voorziet in alle behoeftes van een pasgeborene. Daarnaast stimuleert het zuigen aan de borst de juiste ontwikkeling van de kaak- en mondspieren. Wij raden daarom borstvoeding aan.

Onze kraamverzorgenden leren je borstvoeding geven op de juiste manier. Wat zowel fijn is voor jou als voor je kleine. Dat doen ze volgens de vijf standaarden. Sinds februari 2011 zijn onze verzorgenden ook nog eens in het bezit van het borstvoedingscertificaat van Stichting Zorg Voor Borstvoeding. En in 2017 is het team met vlag en wimpel geslaagd voor de hercertificering!

Wat doet je kraamverzorgende?

Je kraamverzorgende ondersteunt je bij het aanleggen en voeden. Want borstvoeding gaat niet altijd vanzelf. Vaak heeft het een beetje voorbereiding nodig. Je kraamverzorgende geeft tips en adviezen en beantwoordt al je vragen op het gebied van borstvoeding. Zo zorgen we er samen voor dat borstvoeding geven een fijne ervaring is.  

Lactatiekunde

Waar nodig roepen we de hulp in van een lactatiekundige. Deze is altijd binnen handbereik voor kort overleg. Afspraken met de lactatiekundige tijdens en/of na de kraamtijd bij jullie thuis zijn ook mogelijk. Of de kosten hiervoor worden vergoed is afhankelijk van de zorgverzekering die je hebt afgesloten.

Cursus borstvoeding

Het kan fijn zijn om je voor te bereiden op het geven van borstvoeding. Tijdens een cursus Borstvoeding krijg je de juiste informatie en geef je jezelf én de baby vanaf het eerste moment de beste start. Tijdens een Borstvoedingscursus bespreken we volgende thema’s:

  • Waarom borstvoeding?
  • Hoe werkt borstvoeding?
  • Borstvoeding en een baan
  • Kolven

Een cursus volgen? Meld je hier aan.

Livia Kraamzorg is 24/7 bereikbaar