Kraamzorg bij stille geboorte

Het komt soms voor dat een kindje overlijdt. Dat kan gebeuren tijdens de zwangerschap, de bevalling of in de kraamweek. Naast het verdriet en het verlies ben jij ook kraamvrouw en is het voor jou belangrijk om lichamelijke gecontroleerd te worden en voldoende te rusten. De kraamverzorgende van Livia helpt en ondersteunt jullie zowel geestelijk als lichamelijk.

Ze houdt het een speciaal kraamzorgplan bij en zorgt voor de ontvangst van het bezoek. Het is een tijd waarin veel op jullie af komt. Door de emoties kan het zo zijn dat jullie niet alles bewust meemaken. Herinneringen aan de kraamweek kunnen voor jullie later erg fijn zijn. De kraamverzorgende kan jullie helpen bij het vastleggen van de herinneringen en het bewaren van bijzondere dingen zoals een haarlokje, voet-hand afdrukje of het bevallingsverslag.

Wanneer een kindje stil geboren wordt, krijg je minder uren kraamzorg dan normaal. De reden is dat een deel van de uren die gaan naar voorlichting en begeleiding vervalt.

Of je in deze periode ondersteuning wilt krijgen van een kraamverzorgende, mogen jullie zelf beslissen. Jullie of wij kunnen bij de zorgverzekeraar nagaan of en hoeveel uren zorg jullie vergoed krijgen.

Op Stillelevens.nl vind je informatie over rouw en verlies bij het overlijden van een baby. Tevens kun je steun en advies aanvragen bij het Stille Levens Steunteam.

Livia Kraamzorg is 24/7 bereikbaar