Over je zwangerschap

Je wilt je goed voorbereiden op de komst van je kindje. Want de kleine mag op zijn allereerste dag niets tekort komen. Handig is dus als je babyuitzet klaar ligt, de kinderkamer ingericht is en er een professionele, lieve verloskundige en kraamverzorgende klaar staat. Wij helpen je. Vooral met die lieve kraamverzorgende. Zij helpt je tijdens de bevalling, maar ook bij de verzorging van je kind. En niet te vergeten: ze betrekt ook de rest van het gezin.

Hoe we werken

We vinden het belangrijk dat we je echt leren kennen. En dat we precies weten hoe jij je zwangerschap voor je ziet. Daarom starten we met een intakegesprek. Stap voor stap lopen we een aantal belangrijke vragen door, bespreken we jouw wensen, zaken waar je extra hulp bij nodig hebt, geven we je tips voor de voorbereidingen en bespreken we de kraamzorguren waar jij recht op hebt. Ook krijg je krijg je informatie over de Dunstan Babytaal, de rommelmelding en ontvang je de Kraamwijzer, dé handleiding voor de zwangere vrouw. Door onze eigen kraamverzorgenden gemaakt.

Je kunt je al voor kraamzorg aanmelden als je de eerste echo hebt gehad. Meld je in ieder geval aan tussen de 12 en 16 weken. Zo kunnen we je op tijd de zorg geven die je nodig hebt.

Kraamzorg valt onder de basisverzekering. Je betaalt geen eigen risico, maar wel een eigen bijdrage van €4,40 per uur (2019). Het aantal uren waarop je recht hebt, is wettelijk vastgelegd in het landelijk Indicatieprotocol (LIP). Ben je van plan borstvoeding te geven? Dan heb je recht op 49 uur kraamzorg. Geef je flesvoeding, dan is dat 45 uur. Deze zorg wordt verdeeld over acht dagen. Ook is het mogelijk om voor 3 uur kraamzorg per dag te kiezen. Dan kies je voor 3 uur x 8 dagen = 24 uur.

Afhankelijk van jouw persoonlijke situatie, kunnen er kraamuren afgaan. Denk aan een opname in het ziekenhuis, thuiswonend, enzovoort. Of er komen extra uren bij, door bijvoorbeeld complicaties. We bespreken deze situaties tijdens het intakegesprek met je.

Van rompertjes tot je bed op de juiste hoogte. Of van kruiken tot washandjes. Goed voorbereid zijn, betekent dat er een waslijst aan zaken geregeld moeten worden. Onze Uitzetlijst helpt je bij deze voorbereidingen.  

Slim zwanger zijn

We vinden het belangrijk dat je weet wat je tijdens je zwangerschap wel en juist absoluut niet mag doen of eten. Ziektekostenverzekeraar Achmea ontwierp als antwoord de app ‘Slim Zwanger’. De app bevat coachingmodules voor het goed en veilig gebruik van medicatie, het opvolgen van behandelingen en een aandachtspunt is beweging. De app is voor alle vrouwen en mannen met een kinderwens. Ontdek meer over het slimmer zwanger programma op deze website.

Livia Kraamzorg is 24/7 bereikbaar

Je voorbereiden op de bevalling?

We vertellen je graag meer!

Klik hier!